Så fik jeg langt om længe prøvet den berømte blomkålspizza og den er faktisk så enkel og let at lave at Rune, som ellers ikke er meget for at eksperimentere faktisk havde lavet den til mig, så den stod klar på bordet, da jeg kom hjem fra arbejde og ved i hvad, den smagte fantastisk og en ganske udemærket erstatning for pizza.

Det er en let måde at få sneget flere grøntsager ind i en der ellers ikke er så glad for grøntsager. Jeg var mættere end mæt resten af aftenen.

IMG_1163[1]

 

 

 

 

 

Opskrift:

Bund:

1 helt blomkålshoved

2 æg

2 tsk. fiberhusk

Revet ost, gerne cheddar og en med lidt mere smag ca. en håndfuld

Fyld:

1/2 løg

Hakket tomat + evt. en hel alm. tomat

Lidt tomat puré

Topping efter eget ønske (vi fik serrano skinke, pesto og lidt jalapéno peber)

Fremgangsmåde:

1. skær stilke af blomkål, så du kun har bukketter tilbage

2. Blend blomkål til det har konsistens som små riskorn, se evt. opskrift på blomkålsris

3. Bland øvrige ingredienser til bunde i, æg, ost, fiberhusk og tilsæt gerne kryderier, så som oregano, salt og peber.

4. Smør massen ud på en bageplade belagt med bagepapir

5. Bages i ca. 12-13 min til massen er fast ved og begyndet at blive gylden i kanterne ved 260 grader varmluft

6. Imens bunden er i ovenen, mixer du ingredienser til tomatsovs sammen, løg, tomat og tomatpasta og svitser det på en pande, så smagene træder bedre frem.

7. Når bunden er færdig, smører du tomatsovsen på og putter din yndlingstopping på og bager pizzaen igen til den er sprød.

8. Lad Pizzaen stå og trække i 5 min. og nyd!