Hm ja hvor skal jeg starte og hvor skal jeg slutte – jeg kan da starte med resultatet: det blev til en bronze medalje i bodyfitness – 163 cm i et felt med fine piger!

Det blev i dagene op til ikke til meget søvn, men man kan meget med adrenalin i kroppen :-). Jeg var selvfølgelig spændt på det hele og hvordan det hele ville skride frem, ville min indre tidsplan holde stik, ville alt det jeg havde planlagt i forhold til farve, hår og make up holde stik?

Da vi ankom på hotellet i Helsinki, blev jeg inkvarteret på mit enkeltværelse og benyttede mig straks af muligheden til at få pakket tasken til næste morgen, så det ligesom var ude af verden og jeg kunne slappe af! Så smed jeg mig med stængerne på højkant og så fjernsyn i håbet om at jeg lige kunne nå at døse lidt hen

Lidt senere blev jeg tjekket af min opvarmer, som igen i år blev Helle, som også var min opvarmer til Trondheim Open og da vi ligesom havde sporet os ind på et fint samarbejde der, føltes det rigtigt godt!

Jeg havde grundet for lidt søvn, meget transport, et ikke så stabilt indtag af kulhydrater, bundet lidt væske i underhuden og som altid, blev jeg vældigt irriteret af dette! Jeg blev også kigget efter i sømmene af Helle Nielsen som var taget med sine atleter til Finland for at bakke dem op. Hun mente at jeg skulle trykke en ekstra pakke riskiks ned, så sagt så gjort! Da hun kom forbi mit værelse inden sengetid, så det straks meget bedre ud og hun kunne se striber i min balder! 🙂

Jeg fik i mellemtiden også et ekstra lag protan – det blev ummidelbart meget mørkt, men efter et par timer havde min hud blot absorberet farven og der skulle klart mere til næste morgen inden scenen.

Det blev ikke til mere end 3 timers søvn, så da jeg ikke kunne sove fik jeg læst en turistguide for Helsinki, ordnet billederne i mobilen, slettet gamle sms beskeder, gemt telefon nr. og oplysninger på folk, tisset og så hørte jeg stemmer på gangen og blev helt glad for så var der flere end mig der ikke kunne sove, men det var blot en der talte i mobil og jeg måtte skuffet trække mig tilbage på værelset.

Jeg stod op kl. 05.00 fik mig et truckerbad for ikke at ødelægge farven, pakket lidt morgenmad bestående af en ristet müsli blanding som jeg kunne spise oppe ved stylisten som, boede 2 min. fra hotellet.

Kl. 06.00 stod jeg lettere panikslagen oppe foran stylistens hovedør og ringede på, men ingen åbnede! 06.05 kom hun ned og åbnede døren, da hun var kommet i tanke om at porttelefonen ikke duede!

Nå men hun havde 1,5 time til at gøre mig frisk og smuk (hårdt job!) Jeg var rigtig glad for det makeup arbejde hun fik lavet! Tilbage til hotellet og mødes med opvarmere og andre atleter for at gå samlet til stedet hvor det hele skulle løbe af staben! Vi piger fik mast os ind i rum så vi alle var samlet, men mændene måtte ligge lidt ude på gangen, men det fungerede fint! Jeg fik atter et ordentligt lag farve og fik spist lidt chokolade og var klar til at varme op. Formen spillede fint og jeg har aldrig haft så markerede ben eller baglår før.

Det blev tid for scenen og blev til min store overraskelse trukket frem på krydset til første sammenligning. Jeg kunne dog se at min farve var noget af det blegeste, men det var der ligesom ikke mere at gøre ved, jeg kunne godt have lånt noget jan tana som nogle af de andre deltagere havde på, men vi turde ikke mikse den med protan af skræk for at jeg skulle blive grøn el. lign.

Da vi kom af scenen mødt jeg nogle delegerede fra Norge som venligt påpegede at jeg var for bleg, svært at tro efter 9 solide lag protan, men min hud absorberede alt farven ret hurtigt hver gang!

Det blev ret hurtigt tid for badedragt runde, hvor jeg helt klart fik en god fornemmelse af at have placeret mig i top 3! Det skal lige siges at vi faktisk stod ret lang fra dommerne og den yderste dommer kunne jeg faktisk ikke se og da jeg spurgte Anita – vores dommer fra DK om hun overhovedet kunne se de yderste, sagde hun klart nej og vi helt klart var for langt væk, men det var jo blot en mindre detalje og det havde noget med lyssætningen på scenen at gøre. Opbakningen fra salen, var i øvrigt fantastisk og jeg kunne klart høre alle danskernes bemærkninger og tilråb og det gjorde det let at rette sig efter dem.

Så blev det tid til en lang lang lang pause, eller sådan føltes det i hvertfald, men vi fik backstage brugt tiden på at knævre som høns og det var superhyggeligt og vi blev hurtigt enige om at skulle mødes efterfølgende mandag tilbage i Danmark til en ordentligt omgang Sushi!

Jeg fik spist lidt pomfritter med salt for at sikre mig at jeg ikke ville få kramper og det gav mig et lille engergiboost og luft i maven! Min mave boblede godt og jeg kunne nærmest høre (og lugte) mine små tarmbakterier feste igennem! Men det gave et rigtigt godt pump på benene efterfølgende. Jeg havde også nærmest følelsen af abstinenser, da min krop rystede og havde høj puls oven på kulhydrat chokket af chokoladen som jeg fik inden pump up!
Billedet er hvad jeg fik som chokolade før pump up (findes her: www.gymnordic.dk)og riskiks fik jeg i den lange pause

I finale runden blev jeg slutteligt inden det hele var slut atter placeret i midten på krydset mellem Carina Issakson fra Sverige og Laura Tolonen fra Finland.

Det blev som sagt til en bronze og klart var jeg da skuffet da jeg “allerede” blev nævnt, men det fortog sig hurtigt og efter at have analyseret det hele igennem er jeg super tilfreds, det var trods alt den hårde klasse i forhold til Masters hvor der kun var 5 atleter og jeg havde jo selv valgt at teste mig ud i forhold til den lave klasse, jeg ville jo gerne have maks, konkurrence og se hvordan jeg så ud i forhold til alle favoritterne! Jeg er glad, tilfreds og sulten efter mere! Der skal blot lidt mere masse på korpus og det betragter jeg som en overskuelig opgave!

Jeg fik generelt rigtig positiv feedback fra flere kanter, hvilket er superdejligt og motiverende!

Efter præmieoverrækkelsen, fortrak jeg til hotellet for at vaske farve af og få gjort mig klar til aftenens banquet og for lige at få set mig lidt om (læs få tjekket lokale kiosker og supermarkeder for spændene sager 😉

Så valget faldt på ovenstående som blev konsumeret løbende over de næste par timer, ville helst ikke ødelægge appetitten til middagen.

Til selv middagen fik vi noget dejligt mad, kaffe og dessert, der var ikke is nok til alle, de kunne jo ikke vide at det var en flok udhungrede mennesker der kom til middag, så der blev til sidst smidt lidt halvfrosne donuts på bordet, sådan en valgte jeg!

Godt trætte beslutte Janne og jeg at forlade “festen” de andre var godt tændte på at skulle ud og tjekke det finske natteliv, mens vi blot ville hjem og smide stængerne op med en pose slik foran fjernsynet 😉 Det blev for mit vedkommende til 10 stykker slik, før jeg kastede mig over resten af det chokolade jeg havde tilbage fra dagen. Endelig faldt jeg i søvn, det blev endnu engang ikke til meget søvn, grundet de mange kulhydrater, så jeg stod op og pakkede alt ned, tog et langt bad, fik lagt lidt makeup så jeg ikke skræmte de andre gæster på hotellet, gik ned i receptionen for at tjekke mails og sludre lidt med de andre der allerede var til morgenmad.

Janne og jeg havde aftalt at mødes til morgenmad kl. 09.00, jeg tillod mig at tyvstarte og nuppede runde 2 da Janne dukkede op. Mætte gik vi tilbage til vores værelser og mødtes atter kl. 11.00 for at tage på sightseeing. alle butikkerne åbnede kl. 12.00. Vi fik set lidt tøjbutikker og supermarkeder og for hvert stop fik Janne købt lidt mad og spist 🙂

Det var hende virkelig vel ondt, jeg var dog så stoppet fra morgenmaden at jeg ikke kunne spise noget, men det gjorde heldigvis også at jeg ikke fik købt mig selv fattig i slik ol.

Janne og mad! 🙂

<a

 

Så gik turen atter tilbage mod DK næste billede er fra lufthavnen hvor man lige kan spotte Anita:

Vel tilbage i DK blev jeg mødt af en veloplagt Cornelia og vi tog ind mod Tivoli for at nyde den sidste aften med Halloween i tivoli i selskab med skønne Poul og Linnea! Det var superhyggeligt, men bar lidt præg af at det var sidste aften og på vej til at lukke ned!

Cornelia og jeg endte hjemme i hendes lejlighed med at sidde og guffe lidt pistacienødder og ost!

Jeg dejsede om før vi nåede at sige godnat og sov for første gang i 4 dage en hel nat. SKØNT! Vi tog os en langsom morgen, med lækker kaffe x 2 og jeg havde medbragt min sædvanlige morgenmad og nød virkelig at få den igen!

Vi begav os ud i den københavnske efterårsol for at besøge specialkøbmandens butik på Østerbro (Empdrup)

Hold op hvor var det en fed butik og billederne yder den slet ikke retfærdighed og jeg fik shoppet grej til en forestående barnedåbskage 🙂

Som tidligere nævnt havde jeg en sushi date med nogle af de andre piger, det blev til Kristina Dybdahl og Ida der var tilbage på det hold. Vi mødtes på Sticks n’ Shusi i Istedgade og vi fik virkelig snakket igennem og egentlig en ganske god måde at få bearbejdet alle indtrykkene på.

Der opstår ofte et stort tomrum efter en lang periode hvor optakt og diæt til konkurrence har fyldt alt. Der kan næsten opstå en hel depressions agtig tilstand, hvor man enten fylder sig med mad konstant eller bare går rundt og er lidt trist.

Det har jeg slet ikke fornemmelsen af nu, belært af tidligere erfaringer er det bedste man kan gøre, selv om man er meget meget træt, at vende tilbage til sine normale gøremål og rutiner så hurtigt som muligt! Fyld kalenderen med aftaler så du ikke falder for fristelsen til alt for hurtigt at skulle træne (jeg nupper dog en hurtig omgang let let let fullbody). Jeg er tilbage på job og rutiner med morgenmad, skal hjem og have lavet en stor portion Chilli Con Carne så jeg atter kan have madpakke med eller nyde en fornuftig aftensmad, så kan det godt være der ryger lidt proteinkage på programmet eller noget proteinfluff som jeg virkelig elsker! Men hellere det end at kaste mig over plader med chokolade el. lign. Jeg har ikke den store lyst til den slags, vil bare gerne have rigtig mad og gerne nok! Det er en helt anden følelse end jeg tidligere har haft, hvor jeg bare kastede mig over alt spiseligt og helt uden kontrol.

Jeg kan dog sagtens mærke et øget væsketryk i kroppen, huden strammer og kinderne er atter blevet runde 😉

Afrundingsvis syntes jeg det har været en super fantastisk oplevelse og alt klappede som det skulle, jeg har atter mødt nye mennesker, der brænder for det samme som jeg og vi skal helt sikkert fortsat holde kontakten! Det er det fede ved disse oplevelser nyt netværk indenfor sporten!